Feltöltve: 2023.09.27, 15:43
‼ FONTOS TÁJÉKOZTATÁS FOGADÓ SZERVEZETEKNEK ‼

HA: Korábban regisztrált partnerek voltak, de most nem találják magukat a listában... HA: még mindig papír alapon igazolják az órákat...

👨‍🏫 Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013 óta támogatja a Vasi Diákközösségi Szolgálat (VDKSZ) működését, biztosítva a Vas megyei középiskolákkal és az országban működő vállalatokkal, intézményekkel kötött megállapodás alapján a középiskolai tanulók számára kötelező közösségi szolgálat koordinálását és eredményes működését. A VDKSZ indulása óta a Nyugat-magyarországi Egyetem, majd az ELTE Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központjának szervezeti keretei között működött, 2018 óta Szombathely MJV fenntartása alá került. A VDKSZ az országban egyedülálló módon koordinálja a közösségi szolgálat elvégzésével járó adminisztrációs feladatokat, amely az iskolát, a pedagógust, a diákot, a szülőt és a fogadóintézményt egy egységes rendszerré kapcsolja össze. Jelenleg 29 Vas megyei középiskolával állunk partnerintézményi kapcsolatban, melyeknek tanulói közösségi szolgálatot végezhetnek az Ön intézményében is. 

 🤝 A sikeres együttműködés hatására a szereplők száma nagyságrendileg megnőtt, és mind a földrajzi lefedettségben, mind a Fenntartók tekintetében változások történtek. Beléptek új szereplőként egyházi fenntartású oktatási intézmények, újabb Tankerületek, a Vas Megyei Szakképző Centrum, valamint további fogadó szervezetek az ország egész területéről.

Szombathely MJV közgyűlése a gyakorlati működés közben tapasztaltak figyelembe vételével a korábban meglévő Együttműködési Megállapodást felülvizsgálta és módosította.

💻Az elmúlt évben a VDKSZ által használt technikai háttér is megújult. Honlapunk és informatikai rendszerünk folyamatos fejlesztés alatt áll, már működik az új felület, ahol a diákok óráit lehet rögzíteni, kiváltva ezzel a papír alapú naplókat és az azzal járó nehézségeket. 

🔊 AMENNYIBEN ÖN NEM TALÁLJA SAJÁT SZERVEZETÉT EBBEN A LISTÁBAN, ANNAK OKA AZ ELÉRHETŐSÉGEIKBEN BEKÖVETKEZETT VÁLTOZÁS! (Amikor indult a VDKSZ, még nem volt magától értetődő pl. az e-mail...)

⁉ Mit kell tenni?  megújulás része, hogy a meglévő adatbázisunkat is folyamatosan frissítjük.

Kérjük Önöket, hogy az Önök szervezetére vonatkozó rendelkezésünkre álló adatok aktualizálása érdekében az alábbi dokumentumokat töltsék ki és azt részünkre e-mailben küldjék vissza (mindkettőt).

  •  Szervezeti/intézményi adatok frissítésére szolgáló űrlap
  • az új Együttműködési Megállapodáshoz kapcsolódó Nyilatkozat.

 A fenti dokumentumok letölthetőek 👉  innen!

🏰 Minden fogadó intézmény, akinek az adatfrissítése megtörtént, megküldjük a VDKSZ azonosítóját és a jelszavát, amivel a korábban papír alapon rögzített órákat már a VDKSZ rendszerébe belépve elektronikusan is tudják rögzíteni!

🔊 A rendszer használatáról részletes leírást talál itt: VDKSZ kisokos fogadó szervezeteknek

❓ Minden egyéb felmerülő kérdéssel forduljanak hozzánk elérhetőségeinken!