Feltöltve: 2022.02.07, 10:46
Bemutatkozik a Vasi Diák Közösségi Szolgálat

Kik vagyunk és mivel foglalkozunk?

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013 óta támogatja a Vasi Diákközösségi Szolgálat (VDKSZ) működését, biztosítva a Vas megyei középiskolákkal és az országban működő vállalatokkal, intézményekkel kötött megállapodás alapján a középiskolai tanulók számára kötelező közösségi szolgálat koordinálását és eredményes működését. A VDKSZ indulása óta a Nyugat-magyarországi Egyetem, majd az ELTE Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központjának szervezeti keretei között működött, 2018 óta Szombathely MJV fenntartása alá került.

A VDKSZ az országban egyedülálló módon koordinálja a közösségi szolgálat elvégzésével járó adminisztrációs feladatokat, amely az iskolát, a pedagógust, a diákot, a szülőt és a fogadóintézményt egy egységes rendszerré kapcsolja össze.

A sikeres együttműködés hatására a szereplők száma nagyságrendileg megnőtt, és mind a földrajzi lefedettségben, mind a Fenntartók tekintetében változások történtek. Beléptek új szereplőként egyházi fenntartású oktatási intézmények, újabb Tankerületek, a Kisalföldi Agrárszakképző Centrum, a Vas Megyei Szakképző Centrum, valamint további fogadó szervezetek az ország egész területéről.

Jelenleg 28 Vas megyei középiskolával állunk partnerintézményi kapcsolatban, melyeknek tanulói közösségi szolgálatot végezhetnek az Ön intézményében is. 

Feladataink: adminisztráció az oktatási intézmények részére, kapcsolattartás fogadó szervezetekkel, aktiális óraszerzási lehetőségek meghirdetése.

Egy kis bemutató a VDKSZ-ről:

https://www.canva.com/design/DAEquLDQr8w/IntaLfjdS8qWcfSkITeqUQ/view?utm_content=DAEquLDQr8w&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishpresent

Amennyiben kérdése lenne, vagy információt szeretne kapni, forduljon hozzánk elérhetőségeinken!