Feltöltve: 2022.03.25, 14:23
ADATFRISSÍTÉSSEL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓ!

Ha Ön korábban regisztrált partnerünk, de nem találja saját szervezetét a fogadó intézmények között...

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 2013 óta támogatja a Vasi Diákközösségi Szolgálat (VDKSZ) működését, biztosítva a Vas megyei középiskolákkal és az országban működő vállalatokkal, intézményekkel kötött megállapodás alapján a középiskolai tanulók számára kötelező közösségi szolgálat koordinálását és eredményes működését. A VDKSZ indulása óta a Nyugat-magyarországi Egyetem, majd az ELTE Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központjának szervezeti keretei között működött, 2018 óta Szombathely MJV fenntartása alá került. A VDKSZ az országban egyedülálló módon koordinálja a közösségi szolgálat elvégzésével járó adminisztrációs feladatokat, amely az iskolát, a pedagógust, a diákot, a szülőt és a fogadóintézményt egy egységes rendszerré kapcsolja össze. Jelenleg 27 Vas megyei középiskolával állunk partnerintézményi kapcsolatban, melyeknek tanulói közösségi szolgálatot végezhetnek az Ön intézményében is.

A sikeres együttműködés hatására a szereplők száma nagyságrendileg megnőtt, és mind a földrajzi lefedettségben, mind a Fenntartók tekintetében változások történtek. Beléptek új szereplőként egyházi fenntartású oktatási intézmények, újabb Tankerületek, a Vas Megyei Szakképző Centrum, valamint további fogadó szervezetek az ország egész területéről.

Szombathely MJV közgyűlése a gyakorlati működés közben tapasztaltak figyelembe vételével a korábban meglévő Együttműködési Megállapodást felülvizsgálta és módosította.

Az Ön fogadó intézményének nem szükséges külön Megállapodásokat kötni, hiszen mi ezt megtettük. Elegendő a Nyilatkozatot elfogadnia. Az iskolákkal kötött együttműködés Megállapodások elérhetőek  itt.

Az idei évben a VDKSZ által használt technikai háttér is megújul. Honlapunk és informatikai rendszerünk fejlesztés alatt áll. A megújulás része, hogy a meglévő adatbázisunkat is frissítsük. Ha az Ön szervezete is regisztrált partnerünk,

Kérjük Önöket, hogy az Önök szervezetére vonatkozó rendelkezésünkre álló adatok aktualizálása érdekében a csatolt dokumentumokat töltsék ki és azt részünkre e-mailben küldjék vissza.

A csatolt excel táblázatban is ellenőrizheti nálunk meglévő elérhetőségeit.

‼ FONTOS! Ha Ön vagy szervezete 2021. 08.01 után regisztrált, a táblázatban már nem szerepel, csak a Fogadó intézmények között!

Kitöltendő dokumentumok:

  • Szervezeti/intézményi adatok frissítésére szolgáló űrlap
  • az új Együttműködési Megállapodáshoz kapcsolódó Nyilatkozat.

A dokumentumok ide kattintva elérhetőek!

MINDKÉT DOKUMENTUMOT KÉRJÜK VISSZAKÜLDENI A VDKSZ E-MAIL CÍMÉRE: VDKSZ@SZOMBATHELY.HU