ITT JÁRSZ MOST :: KEZDŐLAP
/ Aktuális közösségi feladatok / Pajta tábor - Gondolj a nyárra!

Pajta tábor - Gondolj a nyárra!

2018. április 18. (szerda) 22:13
Közösségi feladat rövid megnevezéseTáboroztatás: a Pajta tábor lebonyolításának segítése
Fogadó szervezet megnevezéseKerekerdő Alapítvány
Feladat leírásaA Kerekerdő Alapítvány 21. éve szervezi meg a Pajta tábort a Vasi Skanzenben Szombathelyen. A kézműves és természetismereti tábor 7-10 éves kisdiákoknak, illetve 6. életévüket betöltött bátor óvodásoknak szól. A tábor a A nyári szünet első öt hetében (2018. 06.18- 07.20.) működik. Öt-öt napon keresztül játékos természetismereti programok lesznek a környező zöld területeken (fűvészkedés, madarászkodás, tücskörészés, stb.), délutánonként kézműves foglalkozások sorjáznak (nemezelés, agyagformázás, gyöngyfűzés, növényszövés, csuhézás, fafaragás, fonási technikák, bőrművesség, stb.) Megismerkedhetnek a gyerekek a falu kertjével és háziállataival, régi eszközökkel. Lehet íjászkodni és lovagolni is. Minden turnusban két-három alkalommal hagyományos élő népzene segít ismerkedni a régi szokásokkal, dalokkal, táncokkal. 
A tábor 8-18 óra között üzemel, de a korábban érkezőket is fogadják a szervezők. A szervezett programok 9-17 óra között valósulnak meg. 
Elsősorban olyan középiskolásokat várunk, akik maguk is szívesen töltenének el egy hetet ódon falusias környezetben, szeretik a természetet, nem áll tőlük távol a hagyományos népi kultúra, szívesen foglalkoznak gyerekekkel, és szeretnek a szabadban mozogni, játszani.
Feladat helyszíneVasi Skanzen - Szombathely Árpád u.
Feladat ellátásának időpontja06/18/2018
Igényelt létszám (fő)20
Jelentkezési határidő05/31/2018
Jelentkezés, kapcsolatE-mail: kerekerdoalap@gmail.com; tel.: 30/395-6624; www.kerekerdo.org
E-mailkerekerdoalap@gmail.com
Egyéb megjegyzésElsősorban olyan középiskolásokat várunk, akik maguk is szívesen töltenének el egy hetet ódon falusias környezetben, szeretik a természetet, nem áll tőlük távol a hagyományos népi kultúra, szívesen foglalkoznak gyerekekkel, és szeretnek a szabadban mozogni, játszani.
Különösen szívesen fogadjuk azokat a fiatalokat, akik kisdiákként részt vettek a Pajta táborban