ITT JÁRSZ MOST :: KEZDŐLAP
/ Aktuális közösségi feladatok / Nyári napközis tábori munka

Nyári napközis tábori munka

2020. május 06. (szerda) 18:36
Közösségi feladat rövid megnevezéseNyári napközis tábori munka
Fogadó szervezet megnevezéseKerekerdő Alapítvány
Feladat leírásaPajta tábor

Kézműves és természetismereti, napközis tábor a Vasi Skanzenben

Öt turnus, hétfőtől péntekig: I. turnus: június (15) 16-19., II. turnus: június 22-26., III. turnus: június 29- július 3., IV. turnus: július 6-10., V. turnus: július 13-17.)

Ha a járványügyi helyzet és az ahhoz kapcsolódó rendelkezések ezt lehetővé teszik.

A Kerekerdő Alapítvány a huszonharmadik éve szervezi meg napközis táborát a Múzeumfaluban elsősorban 7-10 éves kisiskolásoknak (és 6. életévüket betöltött bátor óvodásoknak). A tábor alaphangulatát az ódon falusias környezet adja, zsuptetős házakkal, legelésző rackákkal, és lovakkal.
Rengetegféle szabadban megvalósítható játékkal várjuk a gyerekeket. A bújócskák, fogócskák többféle változatával, hagyományos körjátékokkal, és ügyességi feladatokkal és persze focizni, métázni és kidobózni is lehet. Öt-öt napon keresztül játékos természetismereti programok lesznek a környező zöld területeken (fűvészkedés, madarászkodás, tücskörészés, stb.), délutánonként kézműves foglalkozások sorjáznak (nemezelés, agyagformázás, gyöngyfűzés, növényszövés, csuhézás, fafaragás, fonási technikák, bőrművesség, stb.) Megismerkedhetnek a gyerekek a falu kertjével és háziállataival, régi eszközökkel. Lehet íjászkodni és lovagolni is. Minden turnusban két-három alkalommal hagyományos élő népzene segít ismerkedni a régi szokásokkal, dalokkal, táncokkal. Természetesen ezúttal is szívesen látjuk azokat a régi táborozóinkat, akik időközben kinőttek a kisiskolás korból.
A tábor 9-18 óra között üzemel, a 7.órától fogadják a résztvevőket a szervezők. A szervezett programok 9-17 óra között valósulnak meg. A táborban ebédet és uzsonnát biztosítunk.
Feladat helyszíneSzombathely, Vasi Skanzen
Feladat ellátásának időpontja06/15/2020
Igényelt létszám (fő)5-10 fő turnusonként
Jelentkezési határidő06/12/2020
Jelentkezés, kapcsolatGyöngyössy Péter: 30/395-6624
E-mailkerekerdoalap@gmail.com
Egyéb megjegyzésA Pajta táborba olyan tábori tapasztalatokkal rendelkező ügyes, sportos középiskolások jelentkezését várjuk, akik szívesen foglalkoznak gyerekekkel, szeretik a természetet, érdeklődnek a hagyományos népi kultúra iránt, jó kézügyességgel rendelkeznek, szeretnek játszani, és a szabadban mozogni.